3 načina da osoba nestane

Sadržaj:

3 načina da osoba nestane
3 načina da osoba nestane
Anonim

Čin nestajanja nekoga iz zraka ne zahtijeva pravu magiju. Sve je to iluzija. Unatoč tome što ste razrađeni, ključ uspjeha je u uvjeravanju vaše publike. Za usavršavanje nestajućeg trika bit će potrebna praksa i potencijalno pomoć iskusnog čarobnjaka. Najvjerojatniji trikovi i tehnike rezervirani su za čarobnjačku zajednicu.

Koraci

Metoda 1 od 3: Nestanak nekoga s listom

Učinite da osoba nestane Korak 1
Učinite da osoba nestane Korak 1

Korak 1. Pronađite voljnog volontera

Ta se osoba mora pridržavati djela i čini se da nema pojma kako ste to učinili. Oni su ključni za trik. Objasnite im detaljno trik i njihovu ulogu da vidite jesu li voljni.

Učinite da osoba nestane Korak 2
Učinite da osoba nestane Korak 2

Korak 2. Pronađite skrovište gdje mogu otići

Lokacija je važan aspekt svakog čarobnog trika. Ako nastupate u svojoj kući, pronađite mjesto s dugim zavjesama. Također možete koristiti lokaciju s vratima u blizini.

Učinite da osoba nestane Korak 3
Učinite da osoba nestane Korak 3

Korak 3. Pripremite svog volontera

Objasnite dobrovoljcu cjelinu trika. Prođite kroz nekoliko vježbi gdje će se sakriti i kada će se sakriti. Pripremite pokretačke riječi poput "kazaa" ili "presto" da naznačite kada se vaša volonterka skriva i kada se ona ponovno pojavljuje.

Pokrenite simulaciju trika sa svojim volonterom tako da oboje budete na istoj stranici

Učinite da osoba nestane Korak 4
Učinite da osoba nestane Korak 4

Korak 4. Priprema publike

Postavite prostor za izvedbu ispred lokacije za koju ste se odlučili. Postavite stolice na mjesto koje ih zasljepljuje za aktivnosti iza scene. Okupite voljne ljude da budu dio vaše publike. Možda je najbolje da ovaj trik primijenite u svom domu, u obitelji.

Neka osoba nestane 5. korak
Neka osoba nestane 5. korak

Korak 5. Držite deku ispred svog volontera

Pobrinite se da je deka dovoljno duga da joj pokrije stopala. Odmah nakon što ste osigurali deku, vaša volonterka trebala bi je natjerati da se pomakne i sakrije. Šutnja je ključna za vjerodostojnost.

Recite svoju prvu pokretačku riječ nakon što osigurate deku. To će vašem volonteru dati do znanja da je vrijeme za skrivanje

Učinite da osoba nestane Korak 6
Učinite da osoba nestane Korak 6

Korak 6. Recite čarobne riječi

Brojite u glavi do 5 dok se oni šutke skrivaju. Kratko razgovarajte s publikom dok se vaš volonter skriva. To će ostaviti dojam da je prošlo manje vremena. Nemojte dugo trajati inače će vaša publika možda posumnjati.

Učinite da osoba nestane Korak 7
Učinite da osoba nestane Korak 7

Korak 7. Spustite deku

Nakon što ste volonteru dali pet sekundi da se sakrije, pokažite svojoj publici prazan prostor. Javite publici da je vaš volonter nestao.

Učinite da osoba nestane Korak 8
Učinite da osoba nestane Korak 8

Korak 8. Držite deku gore

Nakon što ste drugi put učvrstili deku, izgovorite drugu riječ okidača. To će signalizirati vašoj volonterki da nastavi svoj izvorni položaj. Razgovarajte malo dok se ne vrati na mjesto. To bi trebalo potrajati oko 5 sekundi ili manje. Držite se mirno i držite deku.

Na vama je ako želite izgovoriti čarobne riječi da se ona ponovno pojavi. Ovo je sklonost koja će varirati za svakog čarobnjaka

Učinite da osoba nestane Korak 9
Učinite da osoba nestane Korak 9

Korak 9. Bacite deku

Sada će se vaš volonter pojaviti kako stoji na istom mjestu kao i prije. Činit će se kao da ste dobrovoljca vratili iz nepoznatog ponora.

Metoda 2 od 3: Korištenje zrcala

Učinite da osoba nestane Korak 10
Učinite da osoba nestane Korak 10

Korak 1. Pronađite ogledalo

Ogledala se obično koriste za aluzije čarobnjaka. Korištenje zrcala zahtijeva od čarobnjaka više prakse i strpljenja. Za ovu vrstu trikova trebat će vam prilično veliko ogledalo. U biti vam je potreban jedan dovoljno velik da se možete sakriti iza.

Učinite da osoba nestane Korak 11
Učinite da osoba nestane Korak 11

Korak 2. Postavite lokaciju

Postoje različiti pristupi korištenju ogledala za nestanak. Za ovu tehniku trebat će vam stol, deka i ogledalo. Ovaj trik će se oslanjati na osvjetljenje i postavljanje ogledala. U prvom pokušaju neće biti savršeno. Pokušavate stvoriti odraz tla u prvom planu zemlje ispod stola.

Jeftini sklopivi stol dobro će poslužiti za ovu iluziju

Učinite da osoba nestane Korak 12
Učinite da osoba nestane Korak 12

Korak 3. Postavite ogledalo ispod stola

Ogledalo postavite tako da leži vodoravno na tlu. Pazite da se ogledalo ne preklapa s gornjim rubom stola. Testirajte ovu postavku i u zatvorenom i na otvorenom i pogledajte koja izgleda najvjerojatnije.

Učinite da osoba nestane Korak 13
Učinite da osoba nestane Korak 13

Korak 4. Vježbajte prije izvođenja

Ovaj trik možete izvesti sami. Mogli biste koristiti i volontera, ali sve ovisi o vašoj razini udobnosti. Imati pomoćnika pomoći će vam da se ponovno pojavite.

Učinite da osoba nestane Korak 14
Učinite da osoba nestane Korak 14

Korak 5. Pripremite publiku

Postavite prostor za izvedbu ispred lokacije za koju ste se odlučili. Postavite stolice na mjesto koje ih zasljepljuje za aktivnosti iza scene. Okupite voljne ljude da budu dio vaše publike. Možda je najbolje izvesti ovaj trik u svom domu, prije izlaska na ulicu.

Učinite da osoba nestane Korak 15
Učinite da osoba nestane Korak 15

Korak 6. Izvedite trik solo

Stanite na vrh stola s dekom u rukama. Pazite da stojite blizu ruba stola. Podignite pokrivač iznad glave. Recite neke čarobne riječi ako želite. Zatim skočite sa stola i sletite u čučanj iza ogledala. Neka deka prirodno padne s vama i otpustite stisak kada udarite o tlo.

Učinite da osoba nestane Korak 16
Učinite da osoba nestane Korak 16

Korak 7. Iskoristite dobrovoljca

Stanite na stol sa svojim volonterom. Prekrijte deku tako da je pokrije od publike. Kad se deka podigne, vaš volonter trebao bi lagano skočiti sa stola u čučanj iza ogledala. Dok vaš volonter skoči sa stola, odložite deku.

Vježbajte sa svojim volonterkom prije izvođenja za najbolje rezultate. Vrijeme je ključno za ovaj trik

Učinite da osoba nestane Korak 17
Učinite da osoba nestane Korak 17

Korak 8. Ponovo se javite svom volonteru

Ponovno podignite deku. Neka se vaš volonter pažljivo popne natrag na stol. Stanite na mjesto na stolu koje je čvrsto. Vaš volonter koji bi se popeo na stol mogao bi promijeniti ravnotežu stola i pokvariti trik. Kad se vaš volonter vrati na svoje mjesto, spustite pokrivač i zaslijepite publiku.

Metoda 3 od 3: Nestanak nekoga na kameri

Učinite da osoba nestane Korak 18
Učinite da osoba nestane Korak 18

Korak 1. Shvatite video efekt

Ovaj trik je jednostavan način da nekoga uklonite iz videozapisa. Ne zahtijeva živu publiku, ali može izgledati profesionalno. Ovaj trik možete uključiti u bilo koju vrstu video projekta na kojem radite.

Učinite da osoba nestane Korak 19
Učinite da osoba nestane Korak 19

Korak 2. Nabavite zalihe

Trebat će vam standardna video kamera i stativ. Ako nemate tronožac, možete ga postaviti na radnu površinu za svoju video kameru. Ideja je ne mijenjati lokaciju kamere.

Učinite da osoba nestane Korak 20
Učinite da osoba nestane Korak 20

Korak 3. Snimite početnu snimku

Za realan učinak, utisnite nestajući učinak u svoj videozapis tako da izgleda besprijekorno. Na primjer, vaš video govori o futurističkom društvu koje se teleportira za prijevoz. U ovom biste scenariju ispisali dijalog na način da likovi govore o teleportiranju negdje ili se pripremaju za teleportiranje.

  • Snimite snimku sve do trenutka kada želite da likovi nestanu.
  • Moglo bi pomoći ako odbroje, 3-2-1, a zatim odrežu scenu.
Učinite da osoba nestane 21. korak
Učinite da osoba nestane 21. korak

Korak 4. Uklonite znakove

Neka svi na snimci ostave oko kamere. Provjerite na zaslonu fotoaparata da li je snimak samo pozadina.

Učinite da osoba nestane Korak 22
Učinite da osoba nestane Korak 22

Korak 5. Snimite pozadinu

Ako film premotate s mjesta na kojem ste stali, pojavit će se kao da su likovi nestali sa svoje lokacije. Ako želite da se ponovno pojave: izrežite scenu i okupite sve likove natrag na njihova izvorna mjesta te nastavite sa snimanjem.

Učinite da osoba nestane Korak 23
Učinite da osoba nestane Korak 23

Korak 6. Snimite nestajuće čarobne trikove

Drugi način izvođenja mađioničarskih trikova je korištenje kamere za prijenos čarobnih trikova. Slijedite gore navedene korake kako biste uključili različite pristupe da netko nestane. Mogli biste se čak proširiti izvan ljudi i uzrokovati nestanak automobila! Budite kreativni i pritom se zabavite.

Preporučeni: